[O2] climatronic - problem z uciekającym odczynnikiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jarosław
    Classic
    • 2010
    • 3

Zamieszczone przez bzyq_74
    loyd, Gorzej jak się samochód kupiło w 2-giej części Polski i na rozprawy trzeba byłoby tyrać wiele km.
    Prawnik by Ci wpisał w umowie, że właściwy jest sąd dla miejsca zamieszkania kupującego. I wtedy ciągasz handlarza do siebie :diabelski_usmiech
  • miecu
    Classic
    • 2009
    • 8

Witam serdecznie kochani jest to mój pierwszy post po utracie bazy danych ale użytkownikiem byłem juz wczesniej...mam taki problem w swojej octavce 2 1.9TDi a mianowicie ucieka mi płyn z klimy..."fachowcy" robili juz wszystko wpuszczali kontrasty ,azot i ogladali wszystko ale niestety nic nie znalezli , nie wiedza gdzie jest miejsce ktoredy to swinstwo sie wydostaje...a wydostaje sie napewno tylko bardzo powoli...klima dziala super przez jakies 3 tygodnie od nabicia , pozniej pomalutku coraz slabiej i slabiej...teraz juz sie zaczyna zimno wiec klima i tak sie nie przyda ale usterke trzeba usunac....wyzej wymienieni fachowcy widza juz tylko dwie opcje albo jest to plastikowy korek na chlodnicy patrzac od przedu auta z prawej strony albo gdzies jest ubytek pod deska rozdzielcza w srodku auta...zanim jednak ich dopuszcze do rozerwania mi wszystkiego co sie da wewnatrz chciałem was zapytac kochani czy ktos mial podobny problem ?? moze jakies pomysly ktoredy to sie ulatnia ?? z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

Komentarz

• paulob1
      Rider
      • 2008
      • 470
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Hej.
      Mój kumpel,który ma Vectrę B miał identyczny problem.
      Mianowicie kupił(jak się później okazało) ją po dzwonie i klima działała 3-4 tygodnie,potem stopniowo słabła.Też jeździł do różnych magików,aż na koniec trafił na fachowca,który znalazł nieszczelność.Mianowicie, chłodnica klimatyzacji miała malutką dziureczkę przez którą uciekał czynnik.
      A tak BDW, nie miałeś ostatnio jakiegoś puknięcia? :P

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

miecu, octa salonowa czy sprowadzana :?:
        u kogo byłeś w lublinie z tym :?: sprawdzali azotem i było ok :?:

paulob1, chłodnica w oplach to normalka, tak samo jak czujniki
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• miecu
          Classic
          • 2009
          • 8

paulob1, nie mialem zednych przygod...
          leszekmw, octa sprowadzona z francji byla jakies 2,5 roku temu ja ja kupilem w maju...bylem w cito na gorce tam mam znajomego i w skodzie w zaglu koło tesco , oni powinni niby wiedziec...powinni...na azocie nic nie wykazalo , musi byc tak malenka dziurka ze ubytek w ciagu kilku godzin jest prawie ze niezauwazalny...dlatego chca sie czepiac pod deska bo moze tam zobacza slady kontrastu...a ja sie boje im dac samochodu bo pozniej mi partacze nie poskladaja....

Komentarz

• kecaj
            RS
            • 2009
            • 1511
            • Superb II (3T4)

Poszukaj specjalistów od klimatyzacji. Podstawa to dobra diagnoza. Widocznie do tej port trafiałeś na samych "fachowców" od klimatyzacji.
            Ja swego czasu miałem podobny przypadek w Citroenie. Facet napuścił gaz z kontrastem i po miesiącu kazał przyjechać. Zaczął go oglądać i nic nie mógł znaleźć, ale nie wypuścił mnie z warsztatu. Po około godzine oglądania znalazł w narożniku chłodnicy klimatyzacji (skraplaczu) ślady po kontraście.
            Trochę to trwało al e diagnoza była w 100% poprawna. po wymianie skraplacza 5 lat spokoju.
            Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• miecu
              Classic
              • 2009
              • 8

kecaj, kontrast byl napuszczany jakis czas temu ale mam nadzieje ze jeszcze beda jakies slady i moze w koncu znajda dziurke :-)

Komentarz

• kecaj
                RS
                • 2009
                • 1511
                • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez miecu
                kecaj, kontrast byl napuszczany jakis czas temu ale mam nadzieje ze jeszcze beda jakies slady i moze w koncu znajda dziurke :-)
                Mi facet w zasadzie kazał przyjechać po 3 miesiącach, ale był upał i kima nie działała poprawnie dlatego pojechałem po miesiącu.
                Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• wojtek.
                  Drive
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 51

Kolego u mnie klima od napełnienia padła po 3 tygodniach , kontrast nic nie dał . Chcieli dobierać się do parownika , ale jeden magik odnalazł wyciek . Wyciek był w plastikowym korku od osuszacza , a że osuszacz jest razem ze skraplaczem to wymiana trochę zabolała .
                  Pozdrawiam

Komentarz

• miecu
                    Classic
                    • 2009
                    • 8

wojtek., chodzi Ci o ten bialy korek na chlodnicy od strony kierowcy tka ?

Komentarz

• wojtek.
                      Drive
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 51

Tak .

Komentarz

• mroko
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 659
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

A ja kiedyś znalazłem u kolesia wyciek przez czujnik ciśnienia. Jak zdjąłem kostkę z czujnika to w środku był olej ze sprężarki.
                        Po wymianie czujnika jak ręką odjął.

Pozdrawiam.
                        Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.

Komentarz

• leszekmw
                          RS
                          • 2005
                          • 5356

miecu, troche to tylko dziwne że dość szybko znika Ci czynnik a na azocie nie widać.., przy tak szybkim ubytku , około 3 tygodni jak pisałeś , powinno być widac na azocie...stawiam że ucieka Ci na sprężarce podczas jej pracy
                          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                          GVI 1.4TSI
                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...